Nasza Restauracja to nie tylko idealne miejsce na rodzinny obiad lecz zorganizowane u nas wesele, komunia, chrzciny, urodziny czy studniówka na długo pozostaną w pamięci gości za sprawą wyszukanego menu i niepowtarzalnej atmosfery.
Do każdego zamówienia podchodzimy indywidualnie, służymy zawsze poradą i staramy się dostosować menu, wystrój sali czy stołu do oczekiwań Klienta.
Poniżej przedstawiamy przykładowe menu na przyjęcie okolicznościowe :
I Zupy :
- rosół drobiowy z makaronem
- krem z pieczarek z grzankami ziołowymi
- kolorowa zupa jarzynowa na rosole z lanymi kluseczkami
- aksamitna zupa kalafiorowo-serowa z prażonymi pestkami dyni
- zupa krem z brokułów z chrustem bekonowym
- aromatyczna francuska zupa cebulowa z tymiankiem i grzanką parmezanową
II Dania główne :
- medalion schabowy zapiekany pod pierzynką z pomidorów, pieczarek, bazylii i mozarelli
- polędwiczki wieprzowe na podgrzybkach w śmietanie lub w szynce szwarcwaldzkiej na sosie z suszonych pomidorów (+4,00zł)
- roladka drobiowa faszerowana kolorowymi jarzynami w delikatnym sosie cytrynowo- koperkowym lub ze szpinakiem i serem feta w sosie z białego wina
- kąski z piersi kurczaka z w chrupiącej panierce z płatków kukurydzianych
- pieczeń wieprzowa w sosie myśliwskim.
- panierowana lub duszona kieszonka schabowa z farszem z pieczarek i sera
- pierś kurczaka faszerowana mozarellą, pomidorem i bazylią z kremowym sosem z suszonych pomidorów, czosnku, oregano i parmezanu
III Dodatki do dania głównego :
- ziemniaki gotowane z koperkiem
- ryż zapiekany z warzywami
- kopytka szpinakowe
- frytki lub pieczone ziemniaczki
- kluski śląskie (+2,00zł)
- zestaw surówek (marchewka z jabłkiem, buraczki, surówka z białej kapusty)
IV Dania gorące dodatkowe (1 do wyboru)
- bogracz (gulasz wieprzowy z pomidorami, papryką, pieczarkami i kluseczkami)
- pieczona karkówka z cebulką na kapuście zasmażanej i z opiekanymi ziemniaczkami
- pierś kurczaka w kremowym sosie śmietanowo-musztardowo-miodowym podana z puree ziemniaczanym i surówką
- pulpeciki wieprzowe w pieczarkowo-serowym sosie, ziemniaki, surówka
- paluszki schabowe w panierce orzechowej na podgrzybkach w śmietanie w towarzystwie makaronu farfalle i fasolki szparagowej
- barszcz czerwony z krokietem lub z babeczkami lub z pasztecikami
V Sałatki (do wyboru 2 rodzaje ):
- wielowarzywna (100g)
- grecka (100g)
- z pieczarkami i szynką (100g)
- z selerem naciowym, orzechami, kurczakiem i mandarynkami (100g)
- prowansalska z fasolką szparagową, rzodkiewką, jajkiem, pomidorem…. (100g)
- sałatka z kalafiorem, brokułami, kurczakiem i sosem jogurtowym(100g)
- sałatka z kabanosami, fasolką, szalotkami, porem i kukurydzą(100g)
- sałatka z kurczakiem (gyros)100g
VI Zakąski, napoje, ciasto (wszystko w cenie) :
- półmiski pieczonych mięs i wędlin ( faszerowane mięsa, szynki, kabanosy )
- roladki z pieczonego schabu z pastą chrzanową
- pomidory z mozarellą i bazylią
- sakiewki naleśnikowe z sałatką na dipie
- łódki z cykorii z wędzonym łososiem i kawiorem
- muszle makaronowe faszerowane sałatką z tuńczyka
- galaretki-wieprzowe lub drobiowe
- śledzie po japońsku, cygańsku lub koreczki
- chleb wiejski z czarnuszką
- napoje zimne (soki 100%, mineralna z cytryną i miętą) bez limitu
- napoje gazowane typu coca cola – 0,2L/os
- napoje gorące bez limitu
- ciasto, ciasteczka
- owoce
Cena – 180,00zł/osoba dorosła , dziecko 30% rabatu
W cenie : dekoracja – żywe kwiaty, pokrowce na krzesła, bieżniki, kącik zabaw dla dzieci, możliwość korzystania z ogrodu
Rezerwacja – zadatek 300,00zł, reszta po przyjęciu
Podanie dokładnej liczby gości – 4dni przed przyjęciem
Zapraszamy !
www.hoteldebianka.pl debianka@data.pl
Tel 158463984, 698105705