Imprezy okolicznościowe

Nasza Restauracja to nie tylko idealne miejsce na rodzinny obiad lecz zorganizowane u nas wesele, komunia, chrzciny, urodziny czy studniówka na długo pozostaną w pamięci gości za sprawą wyszukanego menu i niepowtarzalnej atmosfery.

Do każdego zamówienia podchodzimy indywidualnie, służymy zawsze poradą i staramy się dostosować menu, wystrój sali czy stołu do oczekiwań Klienta.

Poniżej przedstawiamy przykładowe menu na przyjęcie okolicznościowe :

I Zupy :

  1. rosół drobiowy z makaronem
  2. krem z pieczarek z grzankami ziołowymi
  3. kolorowa zupa jarzynowa na rosole z lanymi kluseczkami
  4. aksamitna zupa kalafiorowo-serowa z prażonymi pestkami dyni
  5. zupa krem z brokułów z chrustem bekonowym
  6. aromatyczna francuska zupa cebulowa z tymiankiem i grzanką parmezanową

II Dania główne :

  1. medalion schabowy zapiekany pod pierzynką z  pomidorów, pieczarek, bazylii i mozarelli
  2. polędwiczki wieprzowe na podgrzybkach w śmietanie lub w szynce szwarcwaldzkiej na sosie z suszonych pomidorów (+4,00zł)
  3. roladka drobiowa faszerowana kolorowymi jarzynami w delikatnym sosie cytrynowo- koperkowym lub ze szpinakiem i serem feta w sosie z białego wina
  4. kąski z piersi kurczaka z w chrupiącej panierce z płatków kukurydzianych
  5. pieczeń wieprzowa w sosie myśliwskim.
  6.  panierowana lub duszona kieszonka schabowa z farszem z pieczarek i sera
  7. pierś kurczaka faszerowana mozarellą, pomidorem i bazylią z kremowym sosem z suszonych pomidorów, czosnku, oregano i parmezanu

III Dodatki do dania głównego :

  1. ziemniaki gotowane z koperkiem
  2. ryż zapiekany z warzywami
  3. kopytka szpinakowe
  4. frytki lub pieczone ziemniaczki
  5. kluski śląskie (+2,00zł)
  6. zestaw surówek (marchewka z jabłkiem, buraczki, surówka z białej kapusty)

IV  Dania gorące dodatkowe (1 do wyboru)

  1. bogracz (gulasz wieprzowy z pomidorami, papryką, pieczarkami i kluseczkami)
  2. pieczona karkówka z cebulką na kapuście zasmażanej i z opiekanymi ziemniaczkami
  3. pierś kurczaka w kremowym sosie śmietanowo-musztardowo-miodowym podana z puree ziemniaczanym i surówką
  4. pulpeciki wieprzowe w pieczarkowo-serowym sosie, ziemniaki, surówka
  5. paluszki schabowe w panierce orzechowej na podgrzybkach w śmietanie w towarzystwie makaronu farfalle i fasolki szparagowej
  6. barszcz czerwony z krokietem lub z babeczkami lub z pasztecikami

 V Sałatki (do wyboru 2 rodzaje ):

  1. wielowarzywna (100g)
  2. grecka (100g)
  3. z pieczarkami i szynką (100g)
  4. z selerem naciowym, orzechami, kurczakiem i mandarynkami (100g)
  5. prowansalska z fasolką szparagową, rzodkiewką, jajkiem, pomidorem…. (100g)
  6. sałatka z kalafiorem, brokułami, kurczakiem i sosem jogurtowym(100g)
  7. sałatka z kabanosami, fasolką, szalotkami, porem i kukurydzą(100g)
  8. sałatka z kurczakiem (gyros)100g

VI   Zakąski, napoje, ciasto (wszystko w cenie) :

  1. półmiski pieczonych mięs i wędlin ( faszerowane mięsa, szynki, kabanosy )
  2. roladki z pieczonego schabu z pastą chrzanową
  3. pomidory z mozarellą i bazylią
  4. sakiewki naleśnikowe z sałatką na dipie
  5. łódki z cykorii z wędzonym łososiem i kawiorem
  6. muszle makaronowe faszerowane sałatką z tuńczyka
  7. galaretki-wieprzowe lub drobiowe
  8. śledzie po japońsku, cygańsku lub koreczki
  9. chleb wiejski z czarnuszką
  10. napoje zimne (soki 100%, mineralna z cytryną i miętą) bez limitu
  11. napoje gazowane typu coca cola – 0,2L/os
  12. napoje gorące bez limitu
  13. ciasto, ciasteczka
  14. owoce

Cena – 180,00zł/osoba dorosła , dziecko 30% rabatu

W cenie : dekoracja – żywe kwiaty, pokrowce na krzesła, bieżniki, kącik zabaw dla dzieci, możliwość korzystania z ogrodu

Rezerwacja – zadatek 300,00zł, reszta po przyjęciu

Podanie dokładnej liczby gości – 4dni przed przyjęciem

Zapraszamy !

www.hoteldebianka.pl   debianka@data.pl

Tel 158463984, 698105705

Wirtualny spacer

All rights reserved. Designed by Ad360