Restauracja

Imprezy okolicznościowe: Podkarpackie, Nowa Dęba


Nasza Restauracja to nie tylko idealne miejsce na rodzinny obiad lecz zorganizowane u nas wesele, komunia, chrzciny, urodziny czy studniówka na długo pozostaną w pamięci gości za sprawą wyszukanego menu i niepowtarzalnej atmosfery.

Do każdego zamówienia podchodzimy indywidualnie, służymy zawsze poradą i staramy się dostosować menu, wystrój sali czy stołu do oczekiwań Klienta.

Poniżej przedstawiamy przykładowe menu na przyjęcie okolicznościowe :

I Zupy :

1. rosół drobiowy z makaronem

2. krem z pieczarek z grzankami ziołowymi

3. kolorowa zupa jarzynowa na rosole z lanymi kluseczkami

4. aksamitna zupa kalafiorowo-serowa z prażonymi pestkami dyni

5. zupa krem z brokułów z chrustem bekonowym

6. aromatyczna francuska zupa cebulowa z tymiankiem i grzanką parmezanową

II Dania główne :

1. medalion schabowy zapiekany pod pierzynką z  pomidorów, pieczarek, bazylii i mozarelli

2. polędwiczki wieprzowe na podgrzybkach w śmietanie lub w szynce szwarcwaldzkiej na sosie z suszonych pomidorów

3. roladka drobiowa faszerowana kolorowymi jarzynami w delikatnym sosie cytrynowo- koperkowym lub ze szpinakiem i serem feta w sosie z białego wina

4. eskalopki z indyka w chrupiącej panierce z płatków kukurydzianych

5. pieczeń wieprzowa w sosie myśliwskim.

6.  panierowana lub duszona kieszonka schabowa z farszem z pieczarek i sera

III Dodatki do dania głównego :

1. ziemniaki gotowane z koperkiem

2. ryż zapiekany z warzywami

3. kopytka szpinakowe lub kluski śląskie

4. frytki lub pieczone ziemniaczki

5. zestaw surówek (marchewka z jabłkiem, buraczki, surówka z białej kapusty)

IV  Dania gorące dodatkowe (1 do wyboru)

1. bogracz (gulasz wieprzowy z pomidorami, papryką, pieczarkami i kluseczkami)

2. pieczona karkówka z cebulką na kapuście zasmażanej i z opiekanymi ziemniaczkami

3. pierś kurczaka w kremowym sosie śmietanowo-musztardowo-miodowym podana z puree ziemniaczanym i surówką z kapusty pekińskiej

4. pulpeciki wieprzowe w pieczarkowo-serowym sosie, ziemniaki, surówka

5. paluszki schabowe w panierce orzechowej na podgrzybkach w śmietanie w towarzystwie makaronu farfalle i fasolki szparagowej

6. barszcz czerwony z krokietem lub z babeczkami lub z pasztecikami

 V Sałatki (do wyboru 2 rodzaje ):

1. wielowarzywna (100g)

2. grecka (100g)

3. z pieczarkami i szynką (100g)

4. z selerem naciowym, orzechami, kurczakiem i mandarynkami (100g)

5. prowansalska z fasolką szparagową, rzodkiewką, jajkiem, pomidorem…. (100g)

6. sałatka z kalafiorem, brokułami, kurczakiem i sosem jogurtowym(100g)

7. sałatka z kabanosami, fasolką, szalotkami, porem i kukurydzą(100g)

VI   Zakąski, napoje, ciasto (wszystko w cenie) :

1. półmiski pieczonych mięs i wędlin ( faszerowane mięsa, szynki, kabanosy )

2. roladki z pieczonego schabu z pastą chrzanową

3. pomidory z mozarellą, bazylią i winegrette

4. sakiewki naleśnikowe z sałatką gyros na dipie

5. łódki z cykorii z wędzonym łososiem i kawiorem

6. muszle makaronowe faszerowane sałatką z tuńczyka

7. galaretki-wieprzowe, drobiowe lub warzywne

8. śledzie po japońsku, cygańsku, z kaparami lub koreczki

9. chleb wiejski z czarnuszką

10. napoje zimne

11. napoje gorące

12. ciasto, ciasteczka

13. owoce

Cena 180,00zł /osoba dorosła , dziecko 30% rabatu

Zapraszamy !

Wirtualny spacer

All rights reserved. Designed by Ad360