Nasza Restauracja to nie tylko idealne miejsce na rodzinny obiad lecz zorganizowane u nas wesele, komunia, chrzciny, urodziny czy studniówka na długo pozostaną w pamięci gości za sprawą wyszukanego menu i niepowtarzalnej atmosfery.
Do każdego zamówienia podchodzimy indywidualnie, służymy zawsze poradą i staramy się dostosować menu, wystrój sali czy stołu do oczekiwań Klienta.
Poniżej przedstawiamy przykładowe menu na przyjęcie okolicznościowe :
I Zupy :
1. rosół drobiowy z makaronem
2. krem z pieczarek z grzankami ziołowymi
3. kolorowa zupa jarzynowa na rosole z lanymi kluseczkami
4. aksamitna zupa kalafiorowo-serowa z prażonymi pestkami dyni
5. zupa krem z brokułów z chrustem bekonowym
6. aromatyczna francuska zupa cebulowa z tymiankiem i grzanką parmezanową
II Dania główne :
1. medalion schabowy zapiekany pod pierzynką z pomidorów, pieczarek, bazylii i mozarelli
2. polędwiczki wieprzowe na podgrzybkach w śmietanie lub w szynce szwarcwaldzkiej na sosie z suszonych pomidorów
3. roladka drobiowa faszerowana kolorowymi jarzynami w delikatnym sosie cytrynowo- koperkowym lub ze szpinakiem i serem feta w sosie z białego wina
4. eskalopki z indyka w chrupiącej panierce z płatków kukurydzianych
5. pieczeń wieprzowa w sosie myśliwskim.
6. panierowana lub duszona kieszonka schabowa z farszem z pieczarek i sera
III Dodatki do dania głównego :
1. ziemniaki gotowane z koperkiem
2. ryż zapiekany z warzywami
3. kopytka szpinakowe lub kluski śląskie
4. frytki lub pieczone ziemniaczki
5. zestaw surówek (marchewka z jabłkiem, buraczki, surówka z białej kapusty)
IV Dania gorące dodatkowe (1 do wyboru)
1. bogracz (gulasz wieprzowy z pomidorami, papryką, pieczarkami i kluseczkami)
2. pieczona karkówka z cebulką na kapuście zasmażanej i z opiekanymi ziemniaczkami
3. pierś kurczaka w kremowym sosie śmietanowo-musztardowo-miodowym podana z puree ziemniaczanym i surówką z kapusty pekińskiej
4. pulpeciki wieprzowe w pieczarkowo-serowym sosie, ziemniaki, surówka
5. paluszki schabowe w panierce orzechowej na podgrzybkach w śmietanie w towarzystwie makaronu farfalle i fasolki szparagowej
6. barszcz czerwony z krokietem lub z babeczkami lub z pasztecikami
V Sałatki (do wyboru 2 rodzaje ):
1. wielowarzywna (100g)
2. grecka (100g)
3. z pieczarkami i szynką (100g)
4. z selerem naciowym, orzechami, kurczakiem i mandarynkami (100g)
5. prowansalska z fasolką szparagową, rzodkiewką, jajkiem, pomidorem…. (100g)
6. sałatka z kalafiorem, brokułami, kurczakiem i sosem jogurtowym(100g)
7. sałatka z kabanosami, fasolką, szalotkami, porem i kukurydzą(100g)
VI Zakąski, napoje, ciasto (wszystko w cenie) :
1. półmiski pieczonych mięs i wędlin ( faszerowane mięsa, szynki, kabanosy )
2. roladki z pieczonego schabu z pastą chrzanową
3. pomidory z mozarellą, bazylią i winegrette
4. sakiewki naleśnikowe z sałatką gyros na dipie
5. łódki z cykorii z wędzonym łososiem i kawiorem
6. muszle makaronowe faszerowane sałatką z tuńczyka
7. galaretki-wieprzowe, drobiowe lub warzywne
8. śledzie po japońsku, cygańsku, z kaparami lub koreczki
9. chleb wiejski z czarnuszką
10. napoje zimne
11. napoje gorące
12. ciasto, ciasteczka
13. owoce
Cena 180,00zł /osoba dorosła , dziecko 30% rabatu
Zapraszamy !